dilluns, 10 de setembre del 2012

MARCHA PROTESTA


Més de 300 alumnes i familiars han anat a peu al col·legi des de les pedanies
La protesta recupera el transport escolar per al col·legi de Benifaraig
Benifaraig, 10 de setembre de 2012
Els xiquets i les xiquetes de 3 a 5 anys de les pedanies de l’escola de Benifaraig tornaran a fer ús del transport escolar de manera immediata. El secretari autonòmic d’Educació i el director general de Centres s’han compromés amb l’associació de mares i pares del co·legi Manuel González Martí a normalitzar el transport escolar des de demà dimarts.

Rafael Carbonell i Jorge Cabo, que han mantingut una entrevista amb dos representants de l’ampa, han manifestat que la supressió del servei d’autobusos ordenada per la Generalitat “no té res a veure amb les retallades” sinò que obeeix a motius tècnics relacionats amb la presentació de les sol·licituds per part de les famílies en el centre escolar. Després, han garantit que el servei del transport escolar tornarà a estar actiu des del dimarts, 11 de setembre.
En l’entrevista, els representants de l’ampa havien expressat a la Conselleria que la supressió del transport escolar estava alterant l’inici del curs escolar i la normalitat de les activitats acadèmiques. També var traslladar a l’administració “el gran malestar provocat a les famílies afectades i al conjunt de la comunitat escolar”. Finalment van insistir en la urgència que l’administració rectificara i es recuperara de manera immediata el servei del transport escolar de les pedanies.

La protesta, al Camí de Montcada
Aquest matí, més de 300 estudiants i familiars s’han desplaçat a peu a l’escola de Banifaraig des de les pedanies de Poble Nou, Borbotó i Carpesa per a protestar per la supressió dels autobusos escolars. La marxa, que s’ha iniciat abans de les 9, ha provocat un important embús a les eixides i entrades a València per la carretera CV-315 del Camí a Montcada. En les pancartes es podia llegir: “Sense bus escolar no hi ha conciliació familiar”, “Transport escolar una necessitat, Fórmula 1 una barbaritat” o “Català (consellera d’Educació), porta’ns a estudiar amb el cotxe oficial”. La marxa, a la que s’han afegit carros que transportaven les motxiles de l’alumnat, ha arribat al col·legi passades les 10 del matí.
Isidro Guardia, president de l’ampa, ha manifestat la satisfacció de l’associació per la solidaritat demostrada per la la comunitat escolar, a la que ha felicitat “per l’exemple de civisme que ha demostrat en aquesta acció” i la importància de treballar junts per l’educació. Finalment, ha animat les famílies a “seguir alerta, participar en les activitats de l’ampa i seguir defensant una escola pública i de qualitat”.

AMPA DEL CP MANUEL GONZÁLEZ MARTÍ, BENIFARAIG
Més informació: Rafa Miralles (667660977)












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada