dilluns, 9 de setembre del 2013

Els xiquets d’infantil de Benifaraig pugen als autobusos

Educació rectifica amb l’anunci de les protestes de les famílies de Poble Nou, Carpesa i Borbotó
Els xiquets d’infantil de Benifaraig pugen als autobusos
Benifaraig, 9 de setembre de 2014
Vint minuts abans que sonara la sirena d’entrada de l’escola de Benifaraig, la directora del centre rebia avui una telefonada des de la Conselleria d’Educació. Contràriament a les informacions que li havien traslladat la setmana anterior, l’alumnat d’infantil de les pedanies del nord de València podria accedir sense restriccions als autobusos escolars. A la mateixa hora, amb la sorpresa de tots, els vehicles fletats per l’administració arribaven a les parades de Poble Nou, Borbotó i Carpesa, amb instruccions precises de deixar pujar a tot l’alumnat de les pedanies, tant de Primària com d’Infantil. Així, quan els pares i mares han acudit a les parades amb el temor que els conductors dels vehicles no hi deixaren accedir els xiquets d’infantil, han comprovat que les restriccions havien desaparegut. Finalment, tots els xiquets han pujat als autobusos.
Una representació de l’ampa s’ha entrevistat aquest mateix matí amb la cap del Servei de Centres Públics i Serveis Complementaris de la Conselleria d’Educació. Kenza Soler s’ha compromés, en nom del director general de Centres, a facilitar aquesta mateixa setmana el llistat amb tot l’alumnat beneficiari del servei de transport de l’escola de Benifaraig. La representant de l’administració ha assegurat que en matèria de transport, l’alumnat de Benifaraig tindrà els mateixos drets que el curs anterior.
La setmana passada, les famílies del col·legi públic Manuel González Martí es van haver de mobilitzar després de rebre l’anunci que, com l’any passat, als xiquets i les xiquetes d’infantil se’ls privaria de pujar als autobusos del transport escolar des del primer dia de classe. Per a protestar per la mesura, una assemblea de pares i mares, celebrada el mateix divendres amb presència de representants de l’ampa, havia acordat acompanyar caminant els seus fills a l’escola avui dilluns, pel Camí de Moncada. L’acció estava previst de realitzar-se de manera indefinida fins aconseguir una rectificació dels responsables d’Educació.
L’ampa s’ha felicitat per l’èxit que suposa la pressió unitària de les famílies del centre, que ha servit, com el curs passat, per a impedir una nova retallada als drets de l’alumnat. Tot i això, l’ampa s’ha dirigit a les famílies per a insistir en la importància de mantindre la unitat i defendre junts una escola pública de qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada